1. No selfie please!

     
  2.  

  3. Tudung ¿

    Thank you Kak Af for pointing that out. Soalan selalu org tanya, awak pakai tudung mcm ni time awak study kat Aussie ek?

    Ada orang yg macam tak percaya bila duduk kat negara yg diperintah orang kafir tu, Islam lagi bermakna. Bukan hanya warisan tapi pilihan.

    Bila topic sebegini dibangkitkan, saya sedikit sedih melihat ada antara rakan yang pabila beliau berjalan ke luar negara, tudung semua ditanggalkan. Tidak terasakah anda yang Allah itu di mana-mana? Allah itu tidak hanya di Malaysia wahai rakan.

    Tapi tak semua kawan saya yang terasa nak berubah itu semuanya di bumi kanggaro, ada yang memang sudah menutup cantik dari Malaysia lagi.

    Dan bukannlah di sini nak pointing yang budak di Malaysia ini tak menutup aurat. Waima student di Malaysia ini ada yang jauh lebih hebat.

    Macam saya pernah cakap sebelum ini. Bagi saya pemakaian tudung saya sebegini adalah kerana saya masih nampak ianya merupakan satu aspek fashion. Maksudnya, saya nampak yang saya ‘look-good’ dalam keadaan yang sebegini.

    Bila mula nak menulis panjang, mulalah saya merepek dan meraban. Moga bermanfaat.

     
  4.  
  5. adnannaufal:

    rayhann89:

    Woaaaaa….asal bolehhh…this is art!!!

    Bisa.bisa.bisa

    (Source: sammylumpkins, via tulip-putih)

     
  6. (Source: dailydoseofstuf)

     
  7. lostly:

    AMAZINGGGG OMG

    (Source: kittiezandtittiez, via citytropics)

     
  8. Bought this today. Hopefully I can finish it up by this week. Hopefully :)

    .

    And I like those words : TRAVELOG KEDAMAIAN.

     
  9.  
  10. (Source: istalkfashion)

     
  11.  
  12. (Source: katiemconley, via citytropics)

     
  13.  
  14. (Source: revolutioner, via jenniferxlim)

     
  15. It’s not that I don’t have pencil case. It’s just that plastic kueh is kind of easy for me bring it here and there. 2 days before I received a money from a student asking me to buy a new pencil case. I refused that by saying a teacher cannot receive a money from students. And today, another student gave me this. She said that she got an extra pencil case. ^^ thanks a lot and May Allah bless you :)